Інвестиційний портал

Торгово-Промислова Палата України

Верховна Рада ратифікувала дві економічні Угоди ініційованих Мінекономрозвитку

6 вересня Парламент ухвалив законопроекти, направлені на розвиток торговельних та економічних відносин з Туреччиною та Королівством Таїланд.

Народні депутати 244 голосами “за” ратифікували Угоду між Урядом України та Урядом Турецької Республіки про взаємне сприяння та захист інвестицій. Угодою передбачається надання українським і турецьким інвесторам сприяння щодо розпорядження інвестиціями, закріплення гарантій від незаконної експропріації та націоналізації інвестицій; вільний переказ платежів; міжнародно визнані процедури врегулювання суперечок.

Також Верховна Рада ратифікувала Торговельну Угоду між Україною та Королівством Таїланд (241 голос “за”). Реалізація Угоди сприятиме стимулюванню двосторонніх економічних зв’язків. Водночас, цим рішення буде створена Спільна міжурядова комісія з питань торгівлі. Її мета - динамічний розвиток торгівлі між країнами.


Джерело: http://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=15ff4046-4c41-478e-9cfb-f495e40dfd3f&title=VerkhovnaRadaRatifikuvalaDviEkonomichniUgodiInitsiiovanikhMinekonomrozvitku