Інвестиційний портал

Торгово-Промислова Палата України

Рада підтримала розвиток інвестиційної привабливості відновлюваної енергетики

Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо інвестиційної привабливості будівництва об’єктів відновлюваної енергетики)».

За ухвалення законопроекту № 8015 в цілому проголосувало 256 депутатів.

Перший заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Дмитро Андрієвський зазначив, що законопроект має на меті підвищити інвестиційну привабливість відновлюваних джерел енергетики, зокрема вітроенергетики та сонячної генерації.

Зазначається, що законом виключається обов’язкове віднесення до категорії СС2 об’єктів, які виробляють електричну енергію з вітру, що підпадають під оцінку впливу на навколишнє середовище за умови підтвердження експертизою обліку результатів оцінки впливу на навколишнє середовище. Депутат пояснив, що таким чином буде контролюватися вплив на навколишнє середовище таких об’єктів, але одночасно надається можливість будувати відновлювану енергетику за спрощеною процедурою СС1, яка вбачає незначні наслідки впливу на середовище.

За матеріалами УКРІНФОРМ


Джерело: https://news.finance.ua/ua/news/-/433833/rada-pidtrymala-rozvytok-investytsijnoyi-pryvablyvosti-vidnovlyuvanoyi-energetyky