Інвестиційний портал

Торгово-Промислова Палата України

Ліцензії на автоперевезення видаватимуть онлайн – Мінінфраструктури

В Україні 30 серпня запрацював Електронний кабінет перевізника – ресурс, на якому перевізники зможуть онлайн оформити ліцензії на перевезення.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян на брифінгу.

Ресурс доступний за посиланням – e-services.dsbt.gov.ua .

За словами мінстра інфраструктури Омеляна, такий сервіс допоможе мінімізувати корупцію, оскільки зменшує роль державних працівників у взаємодії бізнесу та держави.

«Кабінет перевізника буде єдиною точкою доступу до адмінпослуг Укртрансбезпеки. Це виключить особисте спілкування та мінімізує корупцію», — повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

У рамках електронного кабінету користувачі отримуватимуть доступ до 5 послуг онлайн: отримання, розширення, звуження та анулювання ліцензії для пасажирських та вантажних автоперевізників.

Також за допомогою сервісу можна буде оперативно повідомити про зміну своїх даних. Раніше потрібно було персонально з’являтися в органі ліцензування та надсилати документи поштою.

«Ми прагнемо створити якомога більше сервісів, які спростять життя бізнесу. У перспективі кількість послуг, які будуть доступні на порталі КМУ, має досягти 100 опцій, нині це число складає близько 50», — зазначив голова Державного агентства з питань електронного урядування Олександр Риженко.

Кабінет перевізника планують доповнити функціями онлайн-оформлення дозволів та онлайн-внесення плати за ліцензії і штрафи.

Також відкривають Реєстр перевізників: за номером автомобіля, ЄДРПОУ чи ідентифікаційним податковим номером власника можна дізнатися контакти, назву та термін дії ліцензії перевізника.

За матеріалами hromadske.tv


Джерело: https://news.finance.ua/ua/news/-/433525/litsenziyi-na-avtoperevezennya-vydavatymut-onlajn-mininfrastruktury