Інвестиційний портал

Торгово-Промислова Палата України

Трамп підписав оборонний бюджет на 2019 рік: Україні виділять $250 мільйонів

Президент США Дональд Трамп підписав у понеділок оборонний бюджет на 2019 рік, церемонія відбулася на військовій базі Форт-Драм (штат Нью-Йорк).

Раніше проект оборонного бюджету на 2019 фінансовий рік розміром в $717 млрд підтримав сенат США.

Американська преса відзначала, що проект бюджету зокрема включає в себе виділення коштів на протидію впливу Росії. У ньому також передбачено призупинення поставок винищувачів-бомбардувальників F-35 Туреччині аж до того моменту, поки Пентагон не надасть доповідь про закупівлі Анкарою російських ЗРС С-400.

Крім цього, проект закону забороняє адміністрації США та її підрядникам вести справи з китайськими компаніями ZTE Corporation і Huawei Technologies, які автори документа вважають загрозою національній безпеці США.

“Закон про національну оборону США будується на прогресі, якого ми досягли раніше в цьому році в рамках двопартійних угод щодо бюджету, які передбачали найбільше за останні 15 років річне збільшення фінансування американських збройних сил”, – заявляв раніше лідер республіканської більшості в сенаті Мітч Макконелл.

“Бюджет США на 2019 на потреби національної оборони” санкціонує виділення Міністерству оборони США $250млн для надання допомоги Україні у сфері безпеки, у тому числі $50млн повинні бути спрямовані на летальні види озброєнь.

У документ включено основні положення проекту “Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки”, який, зокрема, передбачає допомогу Україні у посиленні можливостей захисту від кібератак, забезпеченні безпеки комп’ютерних мереж органів державної влади, зменшенні залежності від російських інформаційних і комунікаційних технологій, сприянні участі у програмах обміну інформацією.

В документі підтверджується підтримку Вашингтоном Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештського меморандуму про гарантії безпеки, співпраці Української держави з НАТО.


Джерело: https://news.finance.ua/ua/news/-/432311/tramp-pidpysav-oboronnyj-byudzhet-na-2019-rik-ukrayini-vydilyat-250-miljoniv