Інвестиційний портал

Торгово-Промислова Палата України

Темпи приросту українського автопрому цього року скоротилися - експерти

Корпорація «Богдан» закликає підтримати українські автозаводи заради порятунку вітчизняного автопрому, адже за перше півріччя 2018 року темпи приросту українського автовиробництва скоротилися до 6,4%.

Про це заявили в прес-службі корпорації.

“Сьогодні потужності автопрому завантажені менш ніж на 1,5%. Щоб змінити ситуацію на краще, потрібно розробити державну програму розвитку автопромисловості”, – заявили в корпорації і додали, що тільки підтримка вітчизняного автопрому з боку держави може відродити українське виробництво.

У корпорації зазначили, що, згідно з даними Держстату, за останні 10 років автовиробництво в Україні скоротилося в 90 разів, тобто майже повністю зійшло нанівець. “Якщо нічого не змінити, ще через 10 років ми будемо згадувати, що в країні колись було власне автовиробництво”, – акцентували в автокорпорації.

Згідно із статистичними даними Укравтопрому, у першому півріччі цього року легкові автомобілі випускав тільки завод «Єврокар». Випуск комерційних автомобілів за січень-червень скоротився на 47% – до 109 одиниць. Не краща ситуація і в сфері автобусного виробництва. За статистикою, в червні було вироблено лише 77 автобусів.

В цілому в червні українське автовиробництво в україні впало на 19,5% порівняно з минулим роком – до 672 автотранспортних засобів.


Джерело: https://news.finance.ua/ua/news/-/432261/tempy-pryrostu-ukrayinskogo-avtopromu-tsogo-roku-skorotylysya-eksperty