Інвестиційний портал

Торгово-Промислова Палата України

Спільна заява України та Великої Британії щодо торгівлі

Велика Британія та Україна на постійній основі спільно працюють над питаннями зростання обсягів торгівлі та інвестицій між країнами після виходу Великої Британії з ЄС. Зокрема, ці питання були обговорені під час візиту до Лондона заступника Міністра економічного розвитку та торгівлі України - Торгового представника України Наталії Микольської.

Оскільки, Велика Британія перебуває в процесі виходу з ЄС, Україна підтримує наміри Великої Британії в контексті уникнення будь-яких втрат у торгівлі між сторонами. Зокрема, обидві країни підтримали поточні консультації стосовно забезпечення безперервності застосування Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яка містить поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі (ПВЗВТ), що сприяє торгівлі 2,35 мільярда доларів США між двома країнами, після виходу Великої Британії з ЄС.

Велика Британія поінформувала Україну про домовленість між Великою Британією та ЄС, яку було досягнуто на Європейській Раді у березні, стосовно того що в контексті застосування міжнародних угод, укладених ЄС, протягом перехідного періоду Велика Британія має розглядатися як держава-член ЄС. Це дозволить забезпечити додаткову впевненість як британським, так і українським трейдерам, що протягом перехідного періоду не будуть порушені наявні торговельні відносини, і зокрема, що протягом перехідного періоду пільгові умови вільної торгівлі між Україною та ЄС будуть продовжувати застосовуватися до обох сторін.

Обидві країни погодились спільно працювати в контексті інтенсифікації торгівлі між Україною та Великою Британією.


Джерело: http://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=2a72c389-b6b9-4d87-af19-464d7f2d022f&title=SpilnaZaiavaUkrainiTaVelikobritaniiSchodoTorgivli