Інвестиційний портал

Торгово-Промислова Палата України

Fitch Ratings оновило рейтинги великих українських банків

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило п’ятьом українським банкам довгострокові рейтинги дефолту емітента на рівні “B-” зі стабільними прогнозами.

Про це йдеться в повідомленні агентства.

Йдеться про банки Креді Агріколь, ПроКредит, Правекс, Альфа і Укрсоц. Повідомляється, що рейтинги Укрсоцбанку були відкликані з комерційних причин.

“Підтвердження довгострокових РДЕ відображає незмінну думку Fitch про перспективи підтримки банків”, – говориться в тексті повідомлення.

Fitch також підтвердило довгострокові рейтинги в національній валюті Креді Агріколь банку, ПроКредит банку і Правекс банку на рівні “B” і Альфа-банку та Укрсоцбанку на рівні “B-”.

Агентство вказує, що залишило незмінними рейтинги життєздатності Креді Агріколь та Правексу на рівні “b” через незначні зміни кредитних профілів банків з часу останнього огляду, проте підвищило рейтинги життєздатності ПроКредит банку до “b” з “b-”, що відображає триваючу прибуткову діяльність банку зі стабільною і надійною якістю кредитного портфеля і капіталізацією.

Одночасно Fitch підтвердило рейтинг життєздатності Альфа банку на рівні “ccc” і знизило цей показник для Укрсоцбанку до “ccc-” з “ccc”.

Рейтинги рівня “B” означають наявність значних кредитних ризиків, при цьому залишається обмежена “подушка безпеки”.

Фінансові зобов’язання виконуються, проте здатність продовжувати виплати залежить від стійкої та сприятливої ділової і економічної кон’юнктури.

За матеріалами Економічна Правда


Джерело: https://news.finance.ua/ua/news/-/427303/fitch-ratings-onovylo-rejtyngy-velykyh-ukrayinskyh-bankiv