Інвестиційний портал

Торгово-Промислова Палата України

В Україні збираються запустити виробництво китайських тракторів

В Україні можуть запустити виробництво китайських тракторів.

Про це повідомив за підсумками візиту в КНР український бізнесмен Василь Хмельницький.

«Привіз із Китаю цікавий контракт і досвід. Нам точно є чому у китайців повчитися. Наприклад, економічному патріотизму – не чекати, поки китайці прокладуть через Україну новий Шовковий шлях, а почати будувати свій Чумацький шлях», – розповів підприємець у себе в Facebook.

За його словами, грошей в світі зараз достатньо – потрібні знання, як їх отримати, а «українському бізнесу треба рости, вчитися, шукати можливості, шукати партнерів, починати з малого і розвиватися».

Хмельницький додав також, що спільне виробництво з китайцями в Україні – це реально, і азіатські партнери дивляться на співпрацю позитивно.

“Що вони кажуть? Ми вам будемо поставляти продукцію, і, якщо побачимо, що ринок великий і є попит, ми готові цю продукцію частково виробляти в Україні. Зараз мова йде тільки про великовузлове складання. Згодом частка буде зростати і цілком може досягти 100%. В Україні є щорічний попит на 20 000 тракторів. Виробляти тут 1 000 тракторів на рік – це точно цікаво. А потім відкриється і європейський ринок», – уточнив Хмельницький.

Він додав, що зараз почати виробництво в Україні стало простіше, особливо якщо ти володієш досвідом роботи всередині. Тому інвесторам потрібен партнер-провідник.

За матеріалами Hubs


Джерело: https://news.finance.ua/ua/news/-/427115/v-ukrayini-zbyrayutsya-zapustyty-vyrobnytstvo-kytajskyh-traktoriv