Інвестиційний портал

Торгово-Промислова Палата України

Молоді українські підприємці відкривають кордони Європейського партнерства.

Вперше в Україні молоді підприємці отримали можливість перейняти міжнародний досвід Європейських компаній.

23.04.2018 року перший молодий підприємець розпочав своє стажування в м. Роттердам Голландія.

«Програма Європейського Союзу Ерасмус для молодих підприємців – це чудовий шанс отримати досвід європейських колег, уникнути багатьох помилок отримавши цінні поради від досвідчених колег, розпочати свій бізнес та зменшити ризики фінансових витрат. Дякуючи можливостям програми, українські бізнесмени отримують змогу познайомитись з іноземними колегами, отримати необхідні контакти та побудувати довготривалі бізнес відносини».

Нагадаємо, що проект «Еразмус для молодих підприємців» – програма транскордонного обміну, яка дає можливість новим підприємцям (мається на увазі не вік підприємця, а час з моменту започаткування підприємницької діяльності – до 3х років) навчатися у досвідчених підприємців в інших країнах-учасницях програми ЄС COSME. 

«Еразмус для молодих підприємців» (далі - Програма) - започаткована у 2009 році, але для українських громадян дана можливість стала доступною лише з березня місяця 2018 року.

Програма транскордонного обміну, надає можливість новим, молодим та амбіційним підприємцям набувати навичок і знань у досвідчених підприємців, які володіють малими підприємствами в інших країнах-учасниках цієї Програми, а досвідченим підприємцям - дізнаватися про перспективи й нові бізнес-ідеї молодих підприємців, започатковувати співробітництво з іноземним ними партнерами. Обмін досвідом здійснюється шляхом організації відрядження молодого (нового) підприємця до країни підприємця-господаря строком від 1 до 6 місяців.