Інвестиційний портал

Торгово-Промислова Палата України

В Україні планують будівництво Китайського сільськогосподарського парку

Згідно з інформацією прес-служби Мінагрополітики, за результатами зустрічі Тарас Кутовий, глава відомства, з головою правління китайської національної корпорації генеральних підрядів (генеральний ССЕС) сунь Байей, китайська корпорація висловили інтерес до прямих інвестицій в українськомий аграрний сектор. Будівництво Першого Китайського модернізованого сільськогосподарського парку в Україні - масштабний інвестиційний проект для посилення взаємовигідного співробітництва. Зараз йде обговорення його розташування; очікується, що він буде базуватися в різних містах України.

З метою подальшого розвитку, сторонами розглядається перспектива організації Українсько-китайського міжнародного форуму аграрного розвитку в обох країнах двічі на рік. Запуск першого форуму планується у вересні 2017 року Києві або Пекіні.

Тарас Кутовий зазначив: «Думаю, що формування і діяльність нової китайської корпорації, орієнтованої виключно на аграрні інвестиції, є правильним і взаємовигідним кроком. Наші країни мають величезний потенціал для поглиблення співпраці. Це стосується і модернізацію інфраструктурних об'єктів, і питання поставок добрив, засобів захисту рослин ».

На зустрічі представники згадали тему зниження ставки відсотка по кредиту. Ця угода допоможе забезпечити ПАТ «ДПЗКУ» стабільне виконання кредитних зобов'язань і підняти продуктивну потужність поставок зернових до Китаю.

У 2016 році ПАТ «ДПЗКУ» вже виплатила $ 80 млн заборгованості перед китайською стороною. Кредитором виступив Ексімбанк Китаю в 2012 році, видавши кредит розміром $ 1,5 млрд. на закупівлю зерна для його експорту згідно торговельної угоди з китайською народної Республікою.


Джерело: https://inventure.com.ua/news/ukraine/v-ukraine-planiruyut-stroitelstvo-kitajskogo-selskohozyajstvennogo-parka