Інвестиційний портал

Торгово-Промислова Палата України

Уряд розширив програму підтримки фермерів

Державна фінансова підтримка фермерства у 2019 році буде збережена та вдосконалена за основними минулорічними напрямами, а також доповнена новими. Усього передбачено сім напрямів.

Про це сказав заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета на відкритті ІІІ Форуму фермерських технологій у Києві, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

"У 2019 році передбачено 7 напрямів фінансової підтримки спеціально для фермерів та кооперативів. Уряд продовжує фокусуватися на підтримці розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації. Так, державна фінансова підтримка фермерства збережена та вдосконалена за основними минулорічними напрямами, а також доповнена новими", - йдеться у повідомленні.

За словами заступника міністра, 2019 року для фермерів та кооперативів передбачена така допомога від держави: 90% компенсація вартості дорадчих послуг, 80% компенсація вартості насіння сільськогосподарських рослин вітчизняного виробництва, 70% компенсація кооперативам вартості придбаного вітчизняного обладнання, 40% компенсація вартості придбаної с/г техніки та обладнання вітчизняного виробництва, здешевлення кредитів, бюджетна субсидія на 1 гектар новоствореним ФГ та бюджетна субсидія на 1 члена не новоствореного фермерського господарства.


Джерело: https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2658111-urad-rozsiriv-programu-pidtrimki-fermeriv.html