Інвестиційний портал

Торгово-Промислова Палата України

ЄІБ готовий приєднатися до проектів, спрямованих на допомогу українському Приазов'ю

Європейський інвестиційний банк готовий приєднатися до проектів, спрямованих на допомогу українському Приазов'ю, повідомив глава представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Ерік де Загон під час зустрічі з віце-прем'єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванною Климпуш- Цинцадзе, повідомив "Урядовий портал".

Ж.-Е. де Загон поінформував про своє сприйняття ситуації в районі Приазов'я і можливості реалізації там низки інвестиційних проектів.

"Будучи членом Місії ЄС з Приазов'я, вдалося на власні очі побачити потреби регіону. Зокрема, дороги, що з'єднують Маріуполь, Запоріжжя, Бердянськ і Миколаїв, які потребують капітального ремонту. Тому є над чим працювати", - підкреслив Глава представництва Європейського інвестиційного банку.

Віце-прем'єр-міністр зазначила, що оцінка експертної місії ЄС на Приазов'ї, яка нещодавно завершила свою роботу в регіоні, дасть підстави для активного залучення ЄІБ до допомоги цьому регіону.

"Російська агресія в акваторії Чорного моря має вкрай негативні наслідки для економіки краю. Переконана, що реалізація інфраструктурних проектів може значно посилити стійкість регіону", - зазначила І.Климпуш-Цинцадзе.

Вона підкреслила, що нинішня мета - посилити безпеку громад і соціальну згуртованість, підтримати економічне відновлення постраждалих від конфлікту громад Донбасу. Отже, підтримка Європейського Союзу та ЄІБ в цьому контексті була б доречною.

Крім перспектив розробки і початку проектів, спрямованих на допомогу Приазов'ю, сторони також обговорили проекти, які поки імплементуються в Україні, а також можливості впровадження ініціативи з гуманітарного патронату з боку ЄС окремих районів Донецької та Луганської областей.


Джерело: https://ua.interfax.com.ua/news/economic/568207.html