Про це заявив аналітик “АПК-Інформ” Андрій Купченко, повідомляє AgroTimes.
“Протягом п’яти попередніх років в Україні спостерігаються деякі зміни в структурі виробництва крупів. Виробництво рисових крупів скоротилось із 12% до 6%, кукурудзяних – із 23% до 16%, гречаних – з 24% до 17%”, - повідомив Купченко.
Зазначається, що виробництво горохових крупів продемонструвало позитивну динаміку: їхня частка у загальному обсязі зросла з 8% до 27% . Основною причиною таких змін було суттєве зростання виробництва гороху в Україні.
Також експерт зазначив, що частка пшоняних, ячмінних і вівсяних крупів залишається відносно стабільною.
Джерело: https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2639461-v-ukraini-zminilasa-struktura-virobnictva-krupiv-ekspert.html