Інвестиційний портал

Торгово-Промислова Палата України

Американський фонд готовий інвестувати мінімум $ 5 млн у IT-проекти в Україні

Підприємницький фонд Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), створений за кошти уряду США, готовий вкласти як мінімум $ 5 млн у комерційні стартапи в IT-секторі України.

Про це повідомила президент і головний виконавчий директор WNISEF Ярослава Джонсон.

"Ми отримали дозвіл почати новий фонд для стартапів в IT-сектор", - сказала вона і уточнила, що створений в 1994 році фонд WNISEF вийшов з більшості інвестицій, однак через несприятливу для продажу кон'юнктури на ринку в його портфелі ще залишилося чотири проекти .

За її словами, фонд буде реалізовувати ці інвестиції і має право половину виручених коштів направити на нові комерційні проекти в IT-секторі.

З березня 2015 року фонд реалізує в Україні і Молдові програму технічної допомоги загальним обсягом $ 35 млн, розраховану на три роки. З її початку в рамках приблизно 20 проектів WNISEF уже інвестував в Україну близько $ 10 млн.

Зокрема, був створений перший в Україні інкубатор проектів на основі відкритих даних "+1991", а в планах до 2018 року запустити два інкубатори "+1991" на базі університетів і один міський інкубатор, а потім розширити програму на Молдову і довести їх загальну кількість до шести.

Western NIS Enterprise Fund - перший в Україні та Молдові регіональний фонд прямих інвестицій з капіталом $ 150 млн, заснований на фінансування уряду США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в 1994 році. За цей час фонд інвестував $ 168 млн в 118 компаній.


Джерело: http://biz.nv.ua/economics/amerikanskij-fond-gotov-investirovat-minimum-5-mln-v-it-proekty-v-ukraine-216582.html