Інвестиційний портал

Торгово-Промислова Палата України

Нідерланди мають намір нарощувати інвестиції в Україну

На україно-нідерландському форумі, який відбувся 30 березня, міністр зовнішньої торгівлі і співпраці Нідерландів Ліліане Плумен наголосила на важливості співпраці між країнами і показала бажання Нідерландів і надалі нарощувати інвестиції та підтримувати реформи.
"Компанії з Нідерландів вже належать до найбільших інвесторам в економіку України. Їх бажання нарощувати інвестиції в нові виробництва і потужності в Україні є дуже позитивним фактом. Саме тому Нідерланди продовжують надавати підтримку реалізації програми реформ", - зазначила пані Плумен.
Вона додала, що Нідерланди вітають всі ініціативи, спрямовані на стабілізацію ситуації і підтримку економічного зростання в Україні.

Варто зазначити, що Нідерланди є де-факто найбільшим прямим іноземним інвестором в Україні. Більш ніж 350 голландських компаній працюють, інвестують та продають товари в Україні, цим створюють робочі місця та сприяють розвитку української економіки. Протягом 2015 року від резидентів Нідерландів в Україну надійшло прямих іноземних інвестицій (акціонерний капітал) на загальну суму у 5610,7 млн. дол. США, що у загальному підсумку склало 17%. Це другий показник після Кіпру, інвестиції з якого відповідно склали 35,5% або 11744,9 млн. дол. США.


Джерело: http://www.minfin.gov.ua/news/view/ministr-finansiv-nataliia-iaresko-vidkryla-ukrainskoniderlandskyi-biznesforum-u-niderlandakh?category=novini-ta-media