Інвестиційний портал

Торгово-Промислова Палата України

Інвестиції в агросектор перевищили докризовий період

Підсумки першого кварталу поточного року показали відновлення темпів зростання інвестицій в промисловість України. Так, загальний обсяг інвестицій в Україну зріс на 22% в доларовому еквіваленті і на 25,5% в гривневому в порівнянні з аналогічним показником в першому кварталі минулого року.

При цьому в аграрний сектор в I кварталі 2017 року була інвестовано $ 403 млн., Що говорить про 52,8% -м зростанні в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. Також нинішній показник на 28,4% перевищує результат I кварталу 2013 року.

Якщо розглядати структуру інвестицій, то відзначається продовження тренда поновлення підприємствами техніки та обладнання, а також реалізація відкладеного попиту. Матеріальні активи становлять 97% всіх інвестицій в першому кварталі 2017 року. Серед них найбільше фінансування (23%) припадає на машини і обладнання, транспортні засоби (15%), інженерні споруди (14%), нежитлові будівлі (11%).

Про поліпшення інвестиційного клімату свідчать не тільки реальні інвестиції в фізичні активи, але і настрій інституційних інвесторів на фінансових ринках. Як ми писали раніше, загальна ринкова вартість усіх публічних українських компаній перевищила $ 3,5 млрд.


Джерело: https://inventure.com.ua/news/ukraine/investicii-v-agrosektor-prevysili-dokrizisnyj-period