Інвестиційний портал

Торгово-Промислова Палата України

В Україні з'явився онлайн-каталог українських інвесторів в стартапи

Асоціація UVCA зібрала дані по найактивнішим інвесторам України в єдиний онлайн-каталог Investors Book. Тут є інформація про венчурні фонди, акселераторах і інкубаторах, фондах прямих інвестицій та інших учасників інвестиційного ринку.

Єдиний онлайн-каталог Investors Book містить дані про венчурні фонди, акселератори і інкубатори, фонди прямих інвестицій та інших учасників інвестиційного ринку.

Всього в Investors Book потрапили 34 компанії. Причому, по відомостями UVCA, в нашій країні активно інвестують 17 венчурних фондів, 6 фондів прямих інвестицій і 1 корпоративний фонд (HP Tech Ventures).

Каталог дозволяє з'ясувати назви фондів з їхніми контактними даними, знайти портфельні компанії, критерії для відбору стартапів, інвестиційну стратегію коротко, середній обсяг раунду і т.д. Судячи з даних Investors Book, середній портфель інвестиційного фонду включає приблизно 20 компаній. Суми можливих інвестицій починаються від $ 50 тис. і закінчуються десятками мільйонів, залежно від раунду і проекту. Велика частина, представлених в каталозі фондів, готові інвестувати від $ 100 тис. До $ 1 млн.

Всі фонди, що потрапили в каталог, відбиралися за наступними критеріями, основними з яких були:  інвесторська активність за останні 5 років і готовність вкладати капітал в українські стартапи та IT-компанії. Відзначається, що в каталог не ввійшли ангельські інвестори, однак є дані про асоціацію UAngel.

У UVCA додали, що в каталозі не були ті фонди, які  не бажали розкрити інформацію, або відмовилися від участі в каталозі.

Investors Book - це поки що пробне видання, опубліковане на SlideShare, а його фінальна версія з'явиться пізніше у відкритому доступі і в зручному вигляді.

 


Джерело: https://ain.ua/2017/04/04/onlajn-katalog-ukrainskix-investorov-i-inkubatorov