Інвестиційний портал

Торгово-Промислова Палата України

28 березня в Торгово-промисловій палаті України відбувався інформаційний захід, присвячений програмі COSME

В контексті ратифікації Угоди про участь України в програмі ЄС “Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу (COSME) (2014-2020)” та затвердження цієї Угоди Президентом України, Торгово-промислова палата України разом з Інститутом фізики НАН України та Міністерством економічного розвитку і торгівлі України (члени Консорціуму «EEN-Ukraine») 28 березня 2017 року провели інформаційний день для українських компаній, підприємців та підприємств стосовно питань програми COSME.

На цьому заході були розглянуті основні питання, що цікавлять український бізнес: що українські підприємства зможуть отримати від програми COSME після офіційної ратифікації Угоди? Які  підпрограми пропонує на 2017 рік програма COSME? Як українським компаніям та підприємствам брати участь у програмі?

В рамках ЄС «Конкурентоспроможність підприємств малого та середнього бізнесу (COSME)»  Європейською комісією створена та працює найбільша в Європі мережа підтримки підприємництва - Європейська мережа підприємств (European Enterprise network, EEN).

Торгово-промислова палата України є членом консорціуму EEN-Ukraine, який був створений у 2011 році з метою інформування та залучення українських підприємств до використання можливостей програм COSME, HORIZON 2020 та усіх інших програм і проектів фінансової підтримки ЄС, доступних для України.  ТПП України, як учасник консорціуму, відповідає на запити європейських учасників EEN, робить вибіркову оцінку проектів комерційних і технологічних профілів, що розміщуються учасниками в системі EEN, а також навчає користуванню усіма можливостями системи. ТПП України надає підтримку потенційним учасникам у пошуку партнерів у ЄС для участі у проектах (багато проектів COSME передбачають формування міжнародного консорціуму учасників, як правило, це не менш чотирьох організацій із не менш, як трьох різних країн).

Як скористатися можливостями мережі EEN Ви можете дізнатися на сайті ТПП України за посиланням.

Нагадаємо, що 9 березня 2017 року Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про ратифікацію Угоди між Урядом України і Європейським Союзом про участь України в програмі ЄС «Конкурентоспроможність підприємств малого і середнього бізнесу (COSME) (2014–2020)». Це дасть змогу Україні реалізовувати проекти за такими напрямами програми: покращення умов доступу малих і середніх підприємств на ринки; покращення умов для конкурентоспроможності; формування культури ведення бізнесу.

 

Матеріали від спікерів заходу Ви можете переглянути за посиланнями:

Презентація 1

Презентація 2