Інвестиційний портал

Торгово-Промислова Палата України

ЄБРР виділить українським стартапам в області кліматичних технологій 1 млн євро

Європейський Банк Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) у партнерстві з Greencubator запускає в Україні програму «Кліматичних інноваційних ваучерів». Програма орієнтована на компанії в області кліматичних інновацій, а під ваучерами маються на увазі фінансові гранти, які ЄБРР має намір роздати кращим кандидатам. Середня сума ваучера на одну компанію складе до 20 000 євро.

Інноваційні ваучери - проект ЄБРР, який фінансує
EU Neighbourhood Investment Facility. Всього на проект виділено 1 мільйон євро. Фінансування надається безоплатно, без пайової участі.

Greencubator виступає в ролі адміністратора проекту і буде займатися відбором компаній. Поки прийом заявок ще не запущений. Перша хвиля стартує 28 березня. Всього планується три набори.

Претендувати на участь у програмі можуть тільки ті компанії, які працюють в сфері кліматичних технологій не менше двох років і вже мають трекшн. Стартапи на рівні ідеї не розглядаються. Основний критерій відбору - корисність проекту для навколишнього середовища. Чим більше ефект в боротьбі з парниковими газами та зменшення їх впливу на клімат, тим більше у компанії шансів отримати ваучер.

Крім звичайних ваучерів на суму до 20 000 євро, в рамках програми також будуть мега-ваучери на 50 000 євро. Всього таких п'ять.


Джерело: https://ain.ua/2017/03/15/ebrr-razdast-ukrainskim-startapam-v-oblasti-klimaticheskix-texnologij-1-mln-evro